Πώς θα αξιοποιήσετε τις κατηγορίες ενεργειακής αποτελεσματικότας της ΕΕ για τα ελαστικά προκειμένου να εξοικονομήσετε καύσιμο;

Η νέα έκδοση της ετικέτας ελαστικών της ΕΕ στην οποία παρουσιάζεται η ενεργειακή αποτελεσματικότηα, των ελαστικών από το Α έως το Ε

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέλαβε την πρώτη πρωτοβουλία για τη σήμανση των ελαστικών το 2012. Σε αυτή περιλαμβάνονται ορισμένες πληροφορίες για τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα ελαστικά, με τη μορφή συμβουλών για την εξοικονόμηση καυσίμου των αυτοκινήτων.

Η υφιστάμενη ετικέτα σήμανσης (επικαιροποιήθηκε τον Μάιο του 2021) συμμορφώνεται με την τελευταία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή σήμανση και περιλαμβάνει μια κλίμακα Συμβουλές εξοικονόμησης καυσίμου από το Α έως το Ε (προσδιορισμένη μέσω αντλίας καυσίμου), όπου η κατηγορία Α είναι η υψηλότερη και η Ε η χαμηλότερη όσον αφορά την απόδοση. Η επιλογή «ενεργειακά αποδοτικών ελαστικών» κατηγορίας Α μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου σας.

Στην ετικέτα των ελαστικών θα βρείτε και άλλες χρήσιμες πληροφορίες:

–    Κλίμακα πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα από το A έως E.
–    Εικονόγραμμα μεγάφωνου που συμβολίζει τη στάθμη του εκπεμπόμενου θορύβου του ελαστικού σε ντεσιμπέλ (dB).
–    Σε ορισμένες ετικέτες υποδεικνύεται εάν το ελαστικό είναι σχεδιασμένο για πάγο ή/και ακραίες συνθήκες χιονιού.
–    Οι ετικέτες διαθέτουν έναν κωδικό QR τον οποίο μπορεί να σαρώσει ο καταναλωτής ώστε να έχει γρήγορη πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες για το ελαστικό.

Πηγή: Link.

Αφήστε μια απάντηση